Förra hösten fyllde jag 30 år, i 30 år har jag levt. Det har varit ett liv fullt med sorg, glädje och lycka.
Jag har stött på mycket med och motgångar här i livet men en sak som jag fått kämpa med ända från start är min vikt.

Min pappa höll ett tal för mig på min 30 års fest, ni som känner min pappa vet ju hur han är. Han har lätt för att bjuda på sig själv och det är även sak jag fått från honom. 

I min familj har vi alltid haft lätt att även skoja om det som kan vara jobbigt, vid sjukdomar har man kunnat försöka se det positiva och på något konstigt vis fått sig ett gott skratt mitt i allt elände. 

Samtidigt gäller våran övervikt, vi har många av oss i min släkt lätt att gå upp i vikt och ta på sig några extra kilon. Det liksom sitter i generna. 

Nå iaf så på min 30 årsdag höll min far ett tal, han började talet med att jag var stor redan från start, nästan så man var tvungen ta hjälp av en lyftkran när man skulle lyfta upp mig. 

Ha ha ha det kanske låter hemskt men inte i mina öron, jag vet ju att det inte är helt sant fast det ibland har kunnat kännas så och idag kan jag bara skratta åt det. Min övervikt har alltid varit ett problem men mitt i problemet så har jag kunnat bjuda på mig själv och skoja om min vikt tillsammans med mina vänner och min familj.

Detta är även en sak jag märker av hos Peter som också har lätt att gå upp i vikt. Jag kommer aldrig glömma en kommentar han sa när han tyckte han hade lagt på sig alldeles för många kilon "snart måste dom ta ett flygfoto för att få med hela mig på bild". Är en av min mans kommentarer när han tyckte att han borde börja gå ner i vikt.

Det jag vill säga med det här att med att vara lite sarkastisk och kunna skoja om sig själv så kommer man långt här i livet. Det är många som sagt till mig att "hur har du kunnat gå ner 20 kg, har du verkligen haft så mycket övervikt". 

Jajemän det har jag och fast jag alltid försökt se det positivt och försökt skoja om det så innerst inne har jag inte velat vara "så stor" det är liksom inte jag framför allt orkar man inte leka mycket med övervikt man har absolut inte samma energi som en normalviktare.

Idag skulle jag inte vilja hamna där igen för så bra som jag mår idag är obetalbar! 

I Love My new life!


Aldrig mera överviktig!