Jag har varit på läkarbesök hos min hjärtläkare i Gällivare, en gång per år är jag till Gällivare och träffar honom oftast kring jan/feb och en gång per år är jag till Göteborg oftast kring juli/augusti.

Så jag går på kontroller ungefär varje halvår, det känns riktigt tryggt och det kommer alltid vara så. Dom på Sahlgrenska har sagt vi kommer aldrig släppa dig, det känns väldigt tryggt och jag känner mig glad över det.

Förutom dessa kontroller så tar jag prover på vårdcentralen ca var tredje månad, dessa prover skickas till Sahlgrenska och det är prover som kollar hur mina mediciner verkar i kroppen ifall det är högt eller lågt värde och är det högt kan det betyda att man måste sänka medicineringen och är det lågt kan man bli tvungen att höja den. 

Hur frisk jag än må vara så finns det alltid en risk för oss transplanterade, risken är nämligen större för mig att bli sjuk än vad den är för en helt frisk människa som inte är transplanterad.

Varför det är så är för att vi äter mediciner dagligen, mediciner som påverkar kroppen och som sänker immunförsvaret vilket gör att det nya organet i kroppen mår bäst av.

Regelbundna läkarkontroller gör att man bara känner sig friskare och tryggare kanske låter konstigt men det är alltid roligt träffa sjukhuspersonalen och se deras glada miner när dom förstår hur bra jag mår.

Så jag berättade för min läkare att jag åker skidor, han tog blodtrycket på mig och lyssnade på min puls och sa "lova att du aldrig slutar med att åka skidor"

Så bra är mina värden idag och det är tack vare att jag rör på mig med den härligaste motion som finns skidåkning såklart.

Det är lite roligt att jag började gilla skidåkning så pass mycket, det var inte någon favorit i skolåldern. Jag ogillade det och tyckte det bara var jobbigt och klibbigt och varmt för man hade alldeles för mycket kläder på sig, när man försökte ta sig fram på spåret med alldeles för korta stavar och långa skidor.

Så jag är enormt glad över att min pojke vill följa med mig på skidturen. Idag ska vi ut på byn och kolla om vi hittar några nya skidor till han och gör vi det far vi och provar dom på en gång.

Att det blåser utomhus det kvittar det är iaf plusgrader!

I veckan har jag åkt 10 km det var riktigt härligt, jag funderar på en längre tur imorgon och ta med mig lite matsäck bara hoppas vädret är med mig och mina luftrör.

Det brann kraftigt i en större byggnad här i Pajala i onsdags, just under den tiden promenerade jag utomhus och röken som uppstod var inte liten. Så jag kände direkt en stor tyngd i bröstkorgen och som en stor boll i halsen vilket gjorde att jag sedan dess blev rosslig i halsen men det känns iaf bättre idag och lättare med andningen så imorgon hoppas jag att det är fit for fight.

På kvällen blir det lite egen tid med vänner det ska bli jätte roligt, men nu ikväll så blir det att gå ut och äta middag med Peter och Herman kommer bli jätte mysigt.

Ser fram emot en ledig helg, nästa vecka är det sportlov då blir det jobb på måndagkväll men sen är jag ledig fram till fredagen och under tisdag till torsdag kommer jag och Herman befinna oss i Sangis. 

Ha en trevlig helg och ett sportigt sportlov! Det ska vi ha!