Igår slutade jag jobbet redan 11:30, eftersom jag har dygn så slutar jag rätt tidigt när jag jobbat 24 timmar i sträck ;)

Men det har sina fördelar då var jag ledig ända fram till nu så jag kunde njuta av att vara hemma en ledig lördagkväll så skönt och då blev det att unna sig lite av det lilla extra här i livet. 

Det blev cheesecake i glas och recept från 56kilo.se 

Skriver receptet här men ni hittar det också på hennes sida.


5-6 portioner

Mandelcrunch:
100 gr smör
3 dl mandelmjöl
ev 1-2 msk sötning (jag använde sukrin+)

300 gram philadelphiaost
3 dl grekisk yoghurt 10% eller 3 dl creme fraîche
1 dl stevia strö eller annan sötning. Använder man riktigt socker är det 1 dl. Jag häller även i en skvätt fun light koncentrerad jordgubssaft för det ger mycket smak, men inte alla är lika öppna för aspartam som jag.
1 dl frysta halvtinade jordgubbar

Smält smöret och blanda med mandelmjölet och ev sötning. Bred ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor.

Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna, allt ska bli en slät smet.
Varva krämen med kaksmulorna i ett glas och toppa med färska jordgubbar och lite crunch!

Den var supergod, rekommenderar stort!


Kommentera

Publiceras ej