Lägger upp lite recept nu, i helgen fyllde jag 31 år. Då gjorde jag en LCHF smörgåstårta och igår gjorde jag en LCHF gräddtårta.
LCHF smörgåstårta:
Brödet
8 st ägg
40 gram smör
1,25 dl kokosnötsmjöl
1,5 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
2 msk pofiber
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg med en elvisp så att det blir en fluffig smet. Smält smöret och häll i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner äggsmeten snabbt. Bröa en smord avlång brödform med pofiber. Häll smeten i brödformen och grädda i 40 min. Ta ut formen försiktigt, peta med en kniv så den lossnar. Låt svalna. Håll handen på brödet och skär den i tre skivor på längden.
Tips: Jag gjorde dubbelsats och skar bort översta toppen för att få en slätare och jämnare tårta sen delade jag i tre.
Fyllning väljer ni själva vad som passar er bäst men ett tips är skinka/ost:
Ca 2 burkar créme fraiche
Ca 4 msk majonnäs
Ett paket skinka
En halva från en liten hushållsost
Blanda ihop créme fraiche och majonnäs. Skiva och hacka ost och skinka i små bitar. Blanda ihop med créme fraiche och majonnäs.
Dekorera hur ni vill så här blev min:
Också gräddtårtan som jag gjorde igår kommer från 56kilo.se
Ni hittar receptet här:
http://56kilo.se/jordgubbstarta-graddtarta-lchf/
Bjuder på en bild på min gräddtårta:
Kommentera